November
10 november 2016 - 10 november 2016
18:30 - 19:30

Plats

Hc113


Offentlig föreläsning: Mediers känsla för kön - hur medier framställer män och kvinnor (OBS inställt!)

Inställt!
På grund av problem i tågtrafiken har Anja Hirdman inte möjlighet att hålla sin föreläsning den 10 november. Hon kommer i stället den 23 februari.

 

Den 10 november är det dags för höstens sjätte offentliga föreläsning, med Anja Hirdman, Docent, fil. dr i journalistik, Stockholms universitet.

 

Medier matar oss med olika ideal kring hur vi ska vara och vad vi bör och ska göra. Hur män och kvinnor skildras i medier är i detta en central fråga. I såväl texter som bilder presenteras kvinnor och män på högst olika vis. Anja Hirdman, docent vid Stockholms universitet, är en av pionjärerna inom detta forskningsfält. Hon har bland annat studerat hur familjen, män, kvinnor, sexualitet, samlevnad skildras i medier över tid. Har något egentligen hänt efter de radikala sextio- och sjuttitalen, där nya idéer och samhälleliga förändringar präglade Sverige, eller lever grundläggande mönster kvar?

 

Fri entré och föreläsningen går att se live på webben via länken ju.se/offentliga (klicka in på "till livestreamingen").

 

Välkomna!



Arrangör: Jönköping University
Senast uppdaterad: 2016-11-10 12:06