April
6 april 2017 - 6 april 2017
18:30 - 19:30

Plats

Hc113


Offentlig föreläsning - Kompetensförsörjning som utmaning - en spaning mot framtida landsbygder, ungdomar och högre utbilding

Jerry Engström, Campuschef, Campus Västervik

 

Den långsiktiga kompetensförsörjningen är en av de största utmaningarna för mindre kommuner på landsbygden. I många kommuner har näringsliv och offentliga aktörer svårt att hitta personal med rätt utbildning. Unga människor flyttar iväg till större städer och till högskole- och universitetsorter för att utbilda sig och återvänder i mindre grad. Nya inflyttare är svåra att attrahera. Minskade volymer av högre utbildning på distans eller i utlokaliserad form har på senare år påverkat denna utveckling ytterligare, och många lärosäten har krympt distributionen av högskoleutbildningar till mindre orter. Om problem likt dessa gör Jerry Engström, campuschef Campus Västervik, en spaning inför framtiden.

 

Varannan torsdag erbjuds populärvetenskapliga föreläsningar som på olika sätt knyter an till högskolans intresseområden. Föreläsningsserien samarrangeras med Folkuniversitetet.

 

Fri entré med möjlighet att följa föreläsningen via livestreaming.

 

Varmt välkomna!



Arrangör: Jönköping University
Senast uppdaterad: 2017-02-20 10:36