Oktober
16 oktober 2019 - 16 oktober 2019
12:00 - 12:30

Plats

Högskolebiblioteket


Mysteriet Stephen King

Stephen King har skrivit drygt 80 böcker, otaliga kortnoveller och en hel drös essäer. Men vem är mannen bakom skräcken? Har han en liten pojkes hjärta i en glasburk på skrivbordet? Bjuder han in folk att fira Halloween i sitt hem? Eller är han egentligen en helt vanlig man som gillar att ta långa promenader, leka med sin hund och donera pengar och tid till sin hemstad?

Hans-Åke Lilja berättar om människan Stephen King, författaren Stephen King och om böckerna och berättelserna han skrivit. Målet är att alla som lyssnar ska kunna få med sig minst en sak som de inte tidigare kände till om världens främste skräckförfattare.

Hans-Åke Lilja har läst Kings böcker sedan 1983, och driver sedan 23 år tillbaka ”Lilja’s Library – The World of Stephen”, världens största fan-site om Stephen King. Hans-Åke har via ”Lilja’s Library” som enda fan-site i världen intervjuat King själv inte mindre än två gånger, och har träffat honom tre gånger. Sedan 20 år tillbaka är Hans-Åke även delaktig i att driva den svenska Stephen King-site:en ”Följeslagarna”, och 2018 släpptes Hans-Åke Liljas tredje bok med anknytning till Stephen King.

Välkommen att höra berättelsen om mysteriet Stephen King, mannen som trollbundit världen i över 40 år, onsdag klockan 12.00 i Högskolebiblioteket!



Arrangör: Jönköping University
Senast uppdaterad: 2019-10-14 07:02