November
9 november 2023 - 9 november 2023
12:30 - 12:50

Plats

Digitalt via Zoom


Lunchföreläsning - Kariesriskbedömning - hur bra är vi egentligen?

Ta del av den senaste kunskapen inom odontologi och oral hälsa. Under hösten erbjuder Centrum för odotologi och oral hälsa (COO) kortare lunchföreläsningar på cirka 20 minuter samt längre inspirationsträffar och seminarier.

Kariesriskbedömning – hur bra är vi egentligen?

För tandvårdspersonal utgör kariesriskbedömning på både barn och vuxna ett betydande inslag i den kliniska vardagen och flera tandvårdsorganisationer använder modeller som stöd för detta. Men hur bra är dessa modeller på kariesriskbedömning? Vad finns det för vetenskapliga stöd och brister? Vad bör förbättras för att vi på ett säkrare sätt ska identifiera individer med hög och låg kariesrisk?

Föreläsare: Kristian Havsed är övertandläkare i pedodonti vid Odontologiska Institutionen i Jönköping och doktorand vid Odontologiska fakulteten vid Malmö Universitet. Havseds forskningsprojekt handlar om mikrobiologisk kariesprediktion hos ungdomar samt en systematisk granskning av litteraturen. Föreläsningen kommer framförallt beröra resultaten från en systematisk översikt avseende kariesriskbedömningsmodeller, som nyligen accepterats för publicering.

Länk till anmälan: https://esmaker.net/nx2/s.aspx?id=05dc8d4c7fbb



Arrangör: Centrum för odontologi och oral hälsa
Senast uppdaterad: 2023-08-21 11:44