September
26 september 2023 - 26 september 2023
12:00 - 13:00

Plats

JMW salen, högskolebiblioteket


Forskning i fokus: Dottereffekten gör företag mer jämställda

Sista veckan i september, 25-29 september, blir det en vecka med fokus på forskning och forskningskommunikation på Jönköping University. Under veckan kommer forskare från våra fyra fackhögskolor, tillsammans med externa gäster, hålla lunchföreläsningar/samtal i JMW-salen på högskolebiblioteket.

 

26 september: Dottereffekten gör företag mer jämställda

Svenska företag som leds av en manlig vd som har döttrar blir mer jämställda - men först när papporna inser hur tufft flickor och kvinnor har det.

Lucia Naldi och Timur Uman, professorer i företagsekonomi på Jönköping International Business School, har forskat om den så kallade "dottereffekten" i svenska företag som startats under perioden 2004-2017. Det visar att få döttrar påverkar jämställdheten i pappors företag på ett påtagligt sätt.

Lucia Naldi och Timur Uman kommer först att berätta lite kortfattat om forskningen och sen följer ett panelsamtal där de samtalar med Sigge Antonsson, affärschef på Ludvig & Co, samt Annika Cederfeldt Jiveby, näringspolitisk chef på Handelskammaren Jönköpings län.

 

Alla som är intresserade är välkomna att lyssna på föreläsningarna. Evenemangen är gratis, öppna för alla och ingen föranmälan krävs.

För dig som vill äta något under tiden och inte vill köa erbjuder vi möjligheten att förköpa fika - kaffe och kanelbulle för 45 kronor - eller en lunchwrap med dryck och kaffe för 99 kronor här

Välkomna!

ju.se/forskningsveckan



Arrangör: Jönköping University
Senast uppdaterad: 2023-09-19 07:28