September
27 september 2023 - 27 september 2023
12:00 - 13:00

Plats

JMW salen, högskolebiblioteket


Forskning i fokus: Den ensamma galningen?

Sista veckan i september, 25-29 september, blir det en vecka med fokus på forskning och forskningskommunikation på Jönköping University. Under veckan kommer forskare från våra fyra fackhögskolor, tillsammans med externa gäster, hålla lunchföreläsningar/samtal i JMW-salen på högskolebiblioteket.

 

27 september: Den ensamma galningen?

Många terrordåd begås av ensamma gärningsmän - utan någon tydlig koppling till kända nätverk.

Marco Nilsson, docent i statsvetenskap på Högskolan för lärande och kommunikation, är expert på våldsamma konflikter i internationella politik, och släppte nyligen boken "Jihadism in Scandinavia - Motivations, Experiences, and Change" där han har intervjuat aktiva och före detta jihadister, även IS-krigare. Han samtalar med journalisten Anna-Lena Lodenius, som är en av Sveriges främsta experter på politiska extremiströrelser och som släppte boken "Vi måste förbereda oss på död: i huvudet på en terrorist" 2022.

Samtalet kommer att handla om terrorism och terrorister - och om det aktuella säkerhetsläget.

 

Alla som är intresserade är välkomna att lyssna på föreläsningarna. Evenemangen är gratis, öppna för alla och ingen föranmälan krävs.

För dig som vill äta något under tiden och inte vill köa erbjuder vi möjligheten att förköpa fika - kaffe och kanelbulle för 45 kronor - eller en lunchwrap med dryck och kaffe för 99 kronor här

Välkomna!

ju.se/forskningsveckan



Arrangör: Jönköping University
Senast uppdaterad: 2023-09-19 07:29