September
28 september 2023 - 28 september 2023
12:00 - 13:00

Plats

JMW salen, högskolebiblioteket


Forskning i fokus: Stressa mindre, yoga mer

Sista veckan i september, 25-29 september, blir det en vecka med fokus på forskning och forskningskommunikation på Jönköping University. Under veckan kommer forskare från våra fyra fackhögskolor, tillsammans med externa gäster, hålla lunchföreläsningar/samtal i JMW-salen på högskolebiblioteket.

 

28 september: Stressa mindre, yoga mer

Om du stressar mindre och ägnar dig åt yoga eller annan lågintensiv träning så minskar du risken för kognitiva och fysiska problem när du blir äldre.

Ingemar Kåreholt, professor i gerontologi, har forskat om hur stress i arbetslivet gör att risken för att få fysiska och kognitiva problem senare i livet ökar. Peter Blomstrand, biträdande professor på Hälsohögskolan och specialistläkare inom Region Jönköpings län, har tittat på hur yoga, och annan lågintensiv träning, minskar risken för demens. Tillsammans samtalar de om vad du kan göra för att få en hälsosammare ålderdom.

 

Alla som är intresserade är välkomna att lyssna på föreläsningarna. Evenemangen är gratis, öppna för alla och ingen föranmälan krävs.

För dig som vill äta något under tiden och inte vill köa erbjuder vi möjligheten att förköpa fika - kaffe och kanelbulle för 45 kronor - eller en lunchwrap med dryck och kaffe för 99 kronor här

Välkomna!

ju.se/forskningsveckan



Arrangör: Jönköping University
Senast uppdaterad: 2023-09-19 11:52