Events in English
M T O T F L S
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Maj
4 maj - 4 maj
16:00 - 00:00

Plats

Spira


Direktlänk

Ceremoni Akademisk högtid 2024

Den akademiska högtiden är en återkommande ceremoni när de som doktorerat promoveras och de som utsetts till professorer installeras. Den Akademiska högtiden vid Jönköping University äger normalt rum vartannat år och nästa högtid är planerad den 4 maj 2024 vid Spira konserthus i Jönköping. 


Arrangör: Jönköping University
8 maj - 8 maj
13:15 - 16:00

Plats

Forum Humanum, Häloshögskolan, Jönköping


Direktlänk

Inspirationsföreläsning om bemötande av barn och unga vuxna ur ett kultursociologiskt perspektiv

“Förlängd ungdomstid, nya relationsmönster och den professionella vuxenrollen
Hur bemötar man barn och unga vuxna ur ett kultursociologiska perspektiv?"

Mats Trondman, professor vid Linnéuniveristetet ger en omvärldsanalys om “brådmogna” barn, “vuxna” ungdomar och ungdomliga vuxna samt hur du bemöter barn och unga.

Mats Trondman är seniorprofessor i kultursociologi på innéuniversanitetet i Växjö. Han är också research fellow i kulturell sociologi på Yale-universitetet samt en av grundarna till den vetenskapliga tidskiften “Ethnography”.

Mats disputerade 1994 med boken “Bilden av en klassresa”. Sedan mitten av 1980-talet har han i huvudsak ägnat sig åt studier om barn och unga främst med fokus på utbildning, kultur, fritid, idrott och hälsa. Han intresse gäller även teoretiska och metodologiska frågor. Han senaste böcker handlar fenomenet auktoritet och kultur och entreprenörskap.

Anmälan: Det finns möjlighet att delta både på plats eller digitalt via Zoom. Sista anmälningsdag för deltagande på plats är 24 april. Länk för digitalt deltagande skickas ut i god tid innan föreläsningseftermiddagen. Anmäl via följan de länk: https://esmaker.net/nx2/s.aspx?id=d67676ff6578.Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Inspirationsföreläsningen arrangeras av Centrum för Odontologi och Oral hälsa (COO) och är ett verktyg för att öka kunskapen inom prioriterade områden för både forskning, utbildning och klinisk verksamhet och därigenom stärka samarbetet inom COO.


Arrangör: Centrum för odontologi och oral hälsa
23 maj - 23 maj
16:00 - 17:00

Plats

Högskolebiblioteket


Direktlänk

JU LIVE - Så navigerar du i pensionssystemet

Välkommen till vårterminens sista föreläsning i Jönköping Universitys populära föreläsningsserie JU LIVE. 

Här får du kostnadsfritt ta del av spännande och samhällsnyttig forskning som pågår på JU. Du bjuds också på fika.

Dagens föreläsning hålls av Johannes Hagen, docent nationalekonomi på JIBS.

Hans föreläsning "Så navigerar du i pensionssystemet" handlar om att det nu är 25 år sedan pensionssystemet kom på plats. Flera länder har tagit efter systemets unika konstruktion, som skulle "hålla till nästa istid". I den här föreläsningen berättar Johannes Hagen om de utmaningar som pensionssystemet står inför idag och hur man som sparare kan navigera i det alltmer komplexa pensionslandskapet.
 

Under föreläsningen deltar också Staffan Ström, pensionsekonom på Alecta.
 

Läs mer om föreläsningarna och anmäl dig på ju.se/julive

Varmt välkommen


Arrangör: Jönköping University